Huub Schumacher weer op najaarsbijeenkomst

dinsdag 7 augustus 2018, geplaatst door Johan Janzen

Op zaterdag 29 september a.s. zal in de Emmauskerk te Groningen (wijk Lewenborg) Huub Schumacher weer onze gast zijn (de voor ‘n Herberg vertrouwde priester, theoloog en publicist). We heten u dan vanaf 09.30 uur van harte welkom met koffie/thee. De inleiding zal vervolgens beginnen om 10.00 uur. Drs. Huub Schumacher gaat ons vertellen over het volgende:

DE FASCINERENDE GOD VAN CAPUTO

Huub vertelt hierover alvast: “De studiedag van zaterdag 29 september a.s., over het onderwerp ‘De fascinerende God van Caputo’, wordt een heel bijzondere. Het plan is dat we in de vorm van een paar inleidingen en ook gesprek proberen om inzicht te krijgen in wat voor een vreemd, nieuw en verrassend denken-over-God we momenteel zijn beland als we kennisnemen van de theologie van John D. Caputo.

Als ik voor mezelf spreek: kon ik er in het begin geen touw aan vastknopen, aan zijn visie op de betekenis die God voor je leven kan hebben, gaandeweg begon het te dagen en nú zeg ik: Wat goed zeg! Wat bevrijdend, zo’n denken!

Dat vele mensen geen zin meer hebben naar de kerk te gaan, zal vast aan een hele hoop dingen liggen, maar volgens mij in ieder geval óók aan het feit dat zij in de kerk jammer genoeg over God niet te horen krijgen wat ze in het fascinerende denken van de gelovige Caputo wél te horen krijgen – en o zo graag te horen zouden wíllen krijgen! -

De dag besluiten we met een liturgisch moment in de geest van Caputo.”

Iedereen is van harte welkom. Voor leden bedraagt de entree €10; voor niet-leden €15.

We hopen dat u weer in grote getale aanwezigheid zult zijn en een hele fijne en inspirerende dag zult hebben.

Contact

vereniging 'n Herberg
p.a. Mw. W. Altena (secretaris)
Mammoetveld 26
8017 MA Zwolle
0388 535 380
KvK 02082765