Voorjaarsbijeenkomst te Wolvega

zaterdag 2 april 2016, geplaatst door Johan Janzen

Op zaterdag 12 maart a.s. heeft weer de ontmoetingsdag van ‘n Herberg plaatsgevonden, deze keer (voor het eerst) in het parochiehuis te Wolvega. Een hele fijne locatie met een mooi ingericht zaaltje, passend bij het aantal mensen die de moeite hadden genomen om te komen: een 30-tal personen. In de ochtendsessie worden we door emeritus pastoor Dorus Metz wakker geschud! Hij ging in op de vraag: “Hoe komt het toch, dat met name door de katholieke kerk, Jezus werd en wordt los gerukt uit zijn joodse traditie.” Mooi moment om daar, in deze vastentijd, over na te denken en over te discussiëren! Wat daarna dus ook gebeurde.

Na de lunch nam ds. J.H. Hamoen ons mee naar de schilderijen van Chagall (1887-1985). Chagall schilderde bijzondere, vaak ontroerende momenten uit het eerste en tweede testament. Hij liet ons daar hele mooie voorbeelden van zien.

De dag werd traditiegetrouw weer afgesloten met een viering die deze keer als thema had: Gastvrijheid. In deze tijd een waarde die, jammer genoeg, niet meer zo vanzelfsprekend is. Lees en download bijgaand verslag “Inleiding Dorus Metz”.

Contact

vereniging 'n Herberg
p.a. Mw. W. Altena (secretaris)
Mammoetveld 26
8017 MA Zwolle
0388 535 380
KvK 02082765