Kees Kok

woensdag 29 april 2009, geplaatst door Wytse Kamsma

Op onze voorjaarsbijeenkomst van 18 april mochten we 46 bezoekers verwelkomen. Daarentegen waren er 19 afmeldingen, waarvan enkele van echtparen. Zij verontschuldigden zich en wensten ons een inspirerende dag toe. En die hadden we.

Kees Kok, directeur van Leerhuis & Liturgie in Amsterdam, nam ons aan de hand langs de brochure Kerk & Ambt van de Nederlandse dominicanen (uitverkocht, maar via internet te downloaden) voor een visie op een ‘Kerk met Toekomst’. Zijn tekst – waar hij bij tijd en wijle wat zijwegen bij bewandelde – staat hiernaast.

Ook het artikel van Hans Küng, waaruit hij herhaaldelijk citeerde bij die omwandelingen, is hier te vinden: ‘Vaticaan heeft een Obama nodig, geen Bush’.

In de nabesprekingen in groepen en plenair was veelvuldig te horen het besef dat we op een keerpunt staan, met alle pijn van een afscheid en alle aarzeling voor een definitieve overstap. Na afloop concludeerde we dat het een vruchtbare samenkomst was, in goede sfeer, met twee gewijde aansprekende liturgische momenten aan het begind en einde.

Uit de collecte kunnen Ciel en Sible Huitema straks een bedrag van € 132,50 meenemen naar Borana, Ethiopië.

Contact

vereniging 'n Herberg
p.a. Mw. W. Altena (secretaris)
Mammoetveld 26
8017 MA Zwolle
0388 535 380
KvK 02082765